вівторок, 8 листопада 2016 р.

Цікаві факти про вуглеводи

Не всі вуглеводні продукти рівнозначні за калорійністю. Так звані рафіновані вуглеводи — речовини, які можна зустріти в батоні, пасті, цукрі, тістечках і кексах, часто швидко використовуються організмом, швидко розчиняються, і незабаром знову з‘являється відчуття голоду. Після обіду, що складається з виключно перероблених вуглеводів, ми відчуваємо приплив енергії, але через короткий проміжок часу нам знову потрібно повторити трапезу.
Комплексні вуглеводи (наприклад, містяться в цільних зернових) не викликають сплеск рівня цукру в крові. Наше тіло повільно переробляє їх, а значить — ми ситі довше. Високоякісні вуглеводи насичені іншими корисними компонентами: рослинними волокнами, вітамінами і мінеральними речовинами. Пропонуємо вам ознайомитися із 5 цікавими фактами, що стосуються вуглеводної їжі, які стануть в нагоді в складанні здорового раціону харчування.
1. Вживання вуглеводів не завжди провокує відкладення зайвої ваги. Якщо ви забезпечуєте активний процес спалювання калорій (наприклад, вирішуючи складні математичні завдання, відвідуючи гурток аеробіки, займаючись прибиранням вдома, бігаючи в парку або вигулюючи собачку), можна включати в дієту вуглеводну їжу й не турбуватися про появу зайвих жирових відкладень.
2. Хлібобулочні вироби, паста та рис — не єдині продукти, що включають в себе вуглеводи. Вуглеводна складова характерна для фруктів, овочів та інших елементів нашого раціону.
3. Наше тіло спалює вуглеводну їжу однаково швидко незалежно від того, коли саме ми її спожили, але дієтологи все ж рекомендують формувати вуглеводні трапези в першій половині дня, коли наш організм максимально продуктивний з точки зору метаболічних реакцій.



4. Не всі крекери і хлібобулочні вироби коричневого кольору складаються з цільних зернових: знову ж таки, важливий зміст, а не форма і зовнішній вигляд. Звертайте увагу на склад продукту, піклуючись про здорові страви.
5. Можна дозволити собі з’їсти більше, віддаючи перевагу цільним зерновим. Така їжа найкращим чином сприймається нашим травним трактом, а додаткова доза рослинних волокон — тільки плюс, що рятує тіло від токсинів, що ніяк не відіб'ється на вашій вазі.
Інформація допоможе скласти максимально здоровий раціон харчування, включаючи в нього базовий вуглеводний компонент, піклуючись про нормальну вагу та гарну фігуру.

3 коментарі: